Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Από την Έρη Μαμάτσιου

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11.30 π.μ. ο πρόεδρος και τα μέλη του δεκαπενταμελούς οδήγησαν το σχολείο μας στον 2ο Φιλανθρωπικό Δρόμο Αγάπης Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αυτισμό. Παρά το κρύο
και τις χαμηλές θερμοκρασίες το κάθε σχολείο εκπροσώπησε ικανοποιητικός αριθμός ατόμων, ο οποίος και παρέστη  στην πλατεία της  Σκ’ρκας, που ήταν και η αφετηρία του δρόμου αυτού.

Σκουφάκια Άγιου Βασίλη, κέρατα ταράνδων και αυτιά ξωτικών κυριαρχούσαν στα κεφάλια  όλων. 
Τα παιδιά φωνάζοντας δικά τους συνθήματα αναχωρούσαν σε ομάδες από την πλατεία-αφετηρία και με χαρούμενη διάθεση περπατούσαν τη διαδρομή μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης. Το σύνθημα του σχολείου μας: 
«ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,
 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ»


Στους δρόμους υπήρχαν ηχεία τα οποία  έκαναν την  ατμόσφαιρα ακόμη πιο ευχάριστη και παράλληλα ανέβαζαν την διάθεση αυτών που συμμετείχαν.
Στην κεντρική πλατεία της πόλης η κα Καλαμάρα,υπεύθυνη της δράσης,  μίλησε  για την εκπαίδευση των παιδιών με αυτισμό, ευαισθητοποιώντας τους παρευρισκόμενους  μαθητές, καθηγητές αλλά και περαστικούς. Στη συνέχεια μίλησε η κα Βασιλική  Βόντσα,  Διευθύντρια Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας, η οποία διοργάνωσε για πρώτη φορά πέρυσι με τη βοήθεια των καθηγητών φυσικής αγωγής αυτή τη δράση. 



Αμέσως μετά ακολούθησαν οι λόγοι των προέδρων του κάθε σχολείου και οι ευχαριστίες των διοργανωτών προς αυτούς, για την οικονομική βοήθεια που προσέφεραν, παραδίδοντας τα κιβώτια όπου συγκεντρώθηκαν  τα χρήματα.



Τέλος, χορωδία έκλεισε την εκδήλωση με κοζανίτικα και ποντιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα και κάλαντα διαφόρων άλλων περιοχών της Ελλάδας.