Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015


2ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός
 Ποίησης και Διηγήματος
 του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών
 για το σχολικό έτος 2015-2016 
Το  Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών προκηρύσσει τον 2ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος, με θέμα: 
«Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
 ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι»

  Ο διαγωνισμός αυτός στοχεύει στην καλλιέργεια και την ανάδειξη της αισθητικής έκφρασης και της ανθρωπιστικής οπτικής των μαθητών.
Το θέμα του διαγωνισμού επιτρέπει την ελεύθερη αντιμετώπισή του και ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να το προσεγγίσει είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά. Τα χρονικά όρια του διαγωνισμού ορίζονται από 1 Δεκεμβρίου 2015 έως 1 Μαρτίου 2016. Τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει τον Απρίλιο του 2016 το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών. Η κριτική επιτροπή που θα συγκροτηθεί από το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΠΕΣ) του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών (Π.Γ.Π.Π) θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς και λογοτέχνες της Πάτρας.
Ειδικότερα, ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, και αφορά σε:
Α. Διαγωνισμό ποιήματος (έως 40 στίχους)
Β. Διαγωνισμό διηγήματος (έως οκτώ σελίδες)
Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος (link) της ιστοσελίδας του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών που αφορά στην προκήρυξη και διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού είναι ο ακόλουθος:
http://gym-aei-patras.ach.sch.gr/new/index.php/2014-11-27-11-28-9