Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015


4ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 
Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης
 ‘’Γρηγόρης Πεντζίκης’’ 




Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας και ο Επιστημονικός και Πολιτιστικός Σύλλογος eκπ@ιδευτικός κύκλος, έχει προκηρύξει για το έτος 2015-2016 τον 4ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης».

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Κατηγορία Εφηβικού Διηγήματος

Κάθε μαθητής/τρια Γυμνασίου ή Λυκείου ή ΕΠΑΛ μπορεί να συμμετέχει με ένα (1)  διήγημα έως έξι (6) σελίδες  μεγέθους Α4, δακτυλογραφημένες  με γραμματοσειρά Times New Roman 12, στην ελληνική γλώσσα  και θέμα ελεύθερο.

β) Κατηγορία Εφηβικής ποίησης

Κάθε μαθητής/τρια Γυμνασίου ή Λυκείου ή ΕΠΑΛ μπορεί να συμμετέχει με ένα (1) ποίημα, γραμμένο με  ομοιοκαταληξία ή με ελεύθερο τρόπο, μέχρι τριάντα στίχους, στην ελληνική  γλώσσα  και θέμα  ελεύθερο.

Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετάσχει με έργο και στις δύο κατηγορίες (Εφηβικής ποίησης και διηγήματος).

Δεν υπάρχει δυνατότητα ομαδικής συμμετοχής.

ΟΡΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα έργα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα και να υποβληθούν σε δύο (2) δακτυλογραφημένα αντίτυπα με ψευδώνυμο, το οποίο θα αναγράφεται στο πάνω δεξιό μέρος του κειμένου, όπου θα αναγράφεται και η βαθμίδα εκπαίδευσης (Γυμνάσιο / Λύκειο ή ΕΠΑΛ). Εκτός από τα παραπάνω αντίτυπα, απαιτείται και ψηφιακό αντίγραφο του κειμένου, σε μορφή αρχείου κειμένου με δυνατότητα επεξεργασίας, αποθηκευμένο σε CD, με αναγραμμένο πάνω του το ψευδώνυμο. Τα πραγματικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο) του διαγωνιζόμενου θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μικρό φάκελο και στο εξωτερικό του μέρος να αναγραφεί το ψευδώνυμο. Τα δύο αντίτυπα, ο μικρός φάκελος, καθώς και το CD θα πρέπει να σταλούν με την ένδειξη  Διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» στη  διεύθυνση: ΔΔΕ Δράμας, (γραφείο 223), Διοικητήριο, Δράμα. Τ.Κ. 66100. Στο επάνω μέρος του  φακέλου αποστολής θα αναγράφεται  το ψευδώνυμο και οπωσδήποτε  η βαθμίδα εκπαίδευσης (Γυμνάσιο / Λύκειο ή ΕΠΑΛ). Συμβουλευτείτε τις οδηγίες αποστολής που παρέχονται.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών είναι η 29η  Ιανουαρίου 2016 (σφραγίδα  ταχυδρομείου).

Τα υποβαλλόμενα κείμενα δεν επιστρέφονται. Η αξιολόγηση των κειμένων θα γίνει κατά το διάστημα 01 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου 2016 και όσοι διακριθούν θα ενημερωθούν τον Απρίλιο του 2016.

 Η απονομή των Βραβείων του διαγωνισμού θα γίνει στη διάρκεια των «Ημερών Εκπαίδευσης» που διοργανώνει η ΔΔΕ Δράμας κάθε έτος με τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Απονέμεται  κάθε έτος 1ο, 2ο  και  3ο   Βραβείο  στους διακριθέντες μαθητές/τριες Γυμνασίου  / Λυκείου ή ΕΠΑΛ.

Επιπρόσθετες πληροφορίες για το διαγωνισμό παρέχονται στην ιστοσελίδα http://educircle.gr/pentzikis/