Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

7ος Πανελλήνιος Μαθητικός
 Ποιητικός Διαγωνισμός

O Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας προκηρύσσει τον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό για το σχολικό έτος 2015-2016 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΚΖ’ Πνευματικού Μαΐου 2016 «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης».

Στον ανωτέρω Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας με ένα (1) ή δύο(2) ποιήματα ο καθένας, τα οποία δεν πρέπει να υπερβαίνουν (το κάθε ένα) τις δύο σελίδες.Το θέμα είναι ελεύθερο και τα ποιήματα μπορούν να έχουν δακτυλογραφηθεί σε Υ/Η ή να είναι χειρόγραφα. Τα ποιήματα θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικώς οι ίδιοι οι μαθητές ή μέσω του σχολείου τους μέχρι την Δευτέρα 29η Φεβρουαρίου 2016 στην Διεύθυνση του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Εγνατία 154,(εντός ΔΕΘ) Τ.Κ. 546 36 Θεσσαλονίκη.
Επίσης, διευκρινίζεται ότι εντός του φακέλου θα πρέπει να περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία επικοινωνίας του σχολείου και των μαθητών (διεύθυνση, Τ.Κ., τηλέφωνο, fax, e-mail). Εάν κάποιοι μαθητές θέλουν να χρησιμοποιήσουν ψευδώνυμο, είναι απαραίτητο στον φάκελο να περιέχονται τα στοιχεία τους.
Η συμμετοχή των μαθητών είναι προαιρετική και η σύνθεση των ποιημάτων θα γίνει εκτός των ωρών λειτουργίας του σχολείου.
Η αξιολόγηση των ποιημάτων θα γίνει από κριτική επιτροπή που θα συσταθεί από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας. Θα απονεμηθούν τρία (3) βραβεία και τρείς (3) έπαινοι, για τους μαθητές του Γυμνασίου και τρία (3) βραβεία και τρείς (3) έπαινοι, για τους μαθητές των Λυκείων. Σε όλους τους συμμετέχοντες (εκτός από τους βραβευθέντες) θα χορηγηθεί αναμνηστικό συμμετοχής.
Η απονoμή των βραβείων και των επαίνων θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, στα τέλη Απριλίου 2016, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας στο τηλ και FAX: 2310 242593 ή στην ιστοσελίδα www.sekve.gr.