Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015


3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός

 για τον Έλεγχο του Καπνίσματος

 
Στο πλαίσιο του προγράμματος HEART II, διοργανώνεται ο τρίτος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Οι μαθητές καλούνται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό με ατομικά ή ομαδικά έργα τους που προάγουν την υγιεινή συμπεριφορά όσον αφορά στο κάπνισμα.
 



Ηλικιακές ομάδες- Αντικείμενο του διαγωνισμού
Ο διαγωνισμός αφορά σε μαθητές, οι οποίοι φοιτούν στις Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, στις A’, B’ και Γ’ Γυμνασίου και στην Α’ Λυκείου. Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν έργα τύπου κόμικς με θέμα «Μαθαίνω Να Μην Καπνίζω». Το κάθε κωμικογράφημα θα μπορεί να αποτελείται από μία ή περισσότερες εικόνες, συνοδευόμενες ή όχι από κείμενο. Η μέγιστη έκταση του κάθε έργου έχει οριστεί σε μία σελίδα μεγέθους Α4 (21 x 29,7 cm). Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα διάφορες τεχνικές σχεδίου, φωτογραφίας κ.λπ. ώστε να μεταφέρουν το μήνυμά τους.


Τελική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 25η Νοεμβρίου 2015. 

Διαδικασία αξιολόγησης

Η αξιολόγηση των έργων θα πραγματοποιηθεί από κριτική επιτροπή του συνεδρίου.
 

Παρουσίαση- Βραβεία

Η παρουσίαση των βραβευμένων έργων και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, το οποίο θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Για τους νικητές από σχολεία εντός Αττικής, υπάρχει πρόβλεψη για κάλυψη της μετακίνησής τους προς και από το χώρο του Συνεδρίου (κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς).

Για τους νικητές από σχολεία εκτός Αττικής, υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και 1 διανυκτέρευσης (εφόσον είναι αναγκαίο), ώστε να παρουσιάσουν το έργο τους και να παραστούν στην απονομή των βραβείων. Ειδικότερα για τις ομαδικές συμμετοχές, ο μέγιστος αριθμός μαθητών για τους οποίους μπορούν να καλυφθούν μεταφορικά και διαμονή δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις.

Τα βραβεία θα είναι τρία για την Α’ βάθμια εκπαίδευση (Ε’ και Στ’ τάξεις) και τρία για τη Β’ βάθμια εκπαίδευση (Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου).

1η θέση:               Έπαινος, αναμνηστικό ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) και δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές βιβλίων, ειδών τεχνολογίας, δίσκων μουσικής ή βίντεο κ.λπ. Ειδικά για τις ομαδικές συμμετοχές προβλέπεται έπαινος, usb stick και δωροεπιταγή ύψους 100 ευρώ για κάθε μέλος της ομάδας. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι δωροεπιταγές ανά ομάδα δεν είναι δυνατό να υπερβαίνουν στο σύνολό τους τα 500 ευρώ σε αξία (για παράδειγμα, αν κερδίσει μια ομάδα με 10 άτομα, το κάθε μέλος θα λάβει μια δωροεπιταγή ύψους 50 ευρώ —σύνολο 500 ευρώ).

2η θέση:               Έπαινος, αναμνηστικό ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) και δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές βιβλίων, ειδών τεχνολογίας, δίσκων μουσικής ή βίντεο κ.λπ. Ειδικά για τις ομαδικές συμμετοχές προβλέπεται έπαινος, usb stick και δωροεπιταγή ύψους 50 ευρώ για κάθε μέλος της ομάδας. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι δωροεπιταγές ανά ομάδα δεν είναι δυνατό να υπερβαίνουν στο σύνολό τους τα 250 ευρώ σε αξία (για παράδειγμα, αν κερδίσει μια ομάδα με 10 άτομα, το κάθε μέλος θα λάβει μια δωροεπιταγή ύψους 25 ευρώ-σύνολο 250 ευρώ).

3η θέση:               Έπαινος και αναμνηστικό ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) για κάθε νικητή.

Όλα τα σχολεία τα οποία θα συμμετάσχουν θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στο οποίο θα αναγράφονται αναλυτικά όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί.