Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015



ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ
 ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Γράφει η Ιωάννα Μυλωνά


   Συχνά ακούμε τους ανθρώπους να μιλούν για ειρήνη, ακούμε τις ειδήσεις πολέμου σε διάφορες περιοχές του πλανήτη μας, όμως αναρωτηθήκαμε ποτέ
τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και να αποτραπεί ο πόλεμος;

   Η ειρήνη δεν είναι μια φυσική κατάσταση, δεν είναι δεδομένη και πρέπει να αγωνιστούμε αν θέλουμε να τη διατηρήσουμε. Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό πολλές φορές. Για να διατηρήσουμε την ειρήνη πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας. Έχοντας πάρει τη σωστή ανατροφή και παιδεία, έχοντας καλλιεργηθεί κατάλληλα, γνωρίζουμε πως πρέπει να ακολουθούμε πιστά τον νόμο. Να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να αντιδρούμε και να κινητοποιούμαστε.

    Για να οικοδομήσουμε την ειρήνη και να την κάνουμε να στεριώσει, πρέπει να έχουμε το θάρρος να αντιδρούμε μπροστά στις αδικίες και να παίρνουμε θέση, να υπερασπιζόμαστε το σωστό και το δίκαιο. Να βάλουμε τέλος στις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες και να αντιληφθούμε πως όλοι είμαστε το ίδιο. Να μιλάμε όταν μπορούμε, να επιδιώκουμε συνέχεια την τάξη και να δείχνουμε καθημερινά στους άλλους τα οφέλη της ειρήνης και ενός αρμονικού και φιλικού περιβάλλοντος.

   Όλοι γνωρίζουμε πως η ειρήνη δεν είναι κάτι εύκολο που μπορούμε να πειραματιζόμαστε με αυτό και πως αν πραγματικά θέλουμε να διατηρηθεί πρέπει να δουλέψουμε γι’ αυτό.