Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015




Τριήμερη εκδρομή 
στη Βουλή των Ελλήνων


Γράφει η Ιωάννα Μυλωνά

      Το τριήμερο 5-7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της τρίτης τάξης εκδρομή στην πρωτεύουσα της χώρας με σκοπό να επισκεφθούν τη Βουλή των Ελλήνων και να δουν από κοντά τα μνημεία. 

       Σε αυτή την εκπαιδευτική εκδρομή είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την Ακρόπολη, που είναι το ψηλότερο σημείο της πόλης, και να περιηγηθούμε στο χώρο της! Εκεί θαυμάσαμε τον Παρθενώνα, που χρονολογείται αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν, καθώς και τα άλλα κτίσματα της Ακρόπολης. Μάθαμε την ιστορία τους  και μας δόθηκε η ευκαιρία να βγάλουμε πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.  Επισκεφτήκαμε και το Μουσείο της Ακρόπολης , όπου όλοι μείναμε βαθύτατα ενθουσιασμένοι από την αρχιτεκτονική και το λεπτομερή σχεδιασμό του χώρου. Εντυπωσιαστήκαμε από τα ευρήματα που φιλοξενούνται εκεί, την ιστορία που συνοδεύει το καθένα από αυτά, αλλά και από τα γυάλινα πατώματα!    

       Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στο χώρο της Βουλής, όπου ενημερωθήκαμε για την ιστορία της και πληροφορηθήκαμε για την έκταση της  και  τον  αριθμό υπαλλήλων που φιλοξενεί.  Μπήκαμε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και διδαχτήκαμε κάποια πολύ σημαντικά πράγματα. Τέλος οδηγηθήκαμε στον κύριο χώρο της Βουλής, στην αίθουσα των συνεδριάσεων, όπου μας επιτράπηκε να καθίσουμε στα έδρανα των βουλευτών και να μάθουμε για τον τρόπο λειτουργίας της!  

     Την πρώτη βραδιά παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση « Φον Δημητράκης» στο θέατρο Μουσούρη  και τη δεύτερη δειπνήσαμε  σε μία ταβέρνα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, όπου χορέψαμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!!! 

     Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον καθηγητή Θεόδωρο Παπαθανασίου  και τις καθηγήτριες Βλάτσα Αναστασία, Παπαστεργίου Άννα και Τσιγγαλή  Άννα, αλλά και τη διευθύντρια μας, Φούσκα Αικατερίνη, για τη συνοδεία και το πρόγραμμα που μας ετοίμασαν!!!  

     Οι περισσότεροι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από το Μουσείο της Ακρόπολης και τη θέα που προσφέρει ο λόφος της. Αυτή η εκδρομή έχει χαραχτεί βαθιά μέσα μας και μας προσέφερε εμπειρίες που σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!!!