Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014



Επίσκεψη στην 'Ηλιαχτίδα'

  Γράφει η Ιωάννα Μυλωνά
 

    Πριν από λίγες μέρες οι μαθητές που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα ¨Ρατσισμός και Διαφορετικότητα¨ με την συνοδεία των
υπεύθυνων καθηγητριών μας, Καρπουζά Κωνσταντίνας και Παπαστεργίου Άννας, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την «Ηλιαχτίδα» - τον σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες- με σκοπό να έρθουμε σε επαφή με τα παιδιά καθώς επίσης  να συμβάλλουμε στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του συλλόγου.  

     Στην επίσκεψη αυτή οι μαθητές  είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, ή σωστότερα,  με τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, να παίξουμε μαζί τους, να τραγουδήσουμε και να δημιουργήσουμε χειροτεχνίες. Φτιάξαμε πρωτότυπα στολίδια, χριστουγεννιάτικες κάρτες και μοναδικούς σελιδοδείκτες. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι επιδιώξαμε να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά αυτά, να  συνεργαστούμε  αρμονικά, ακούγοντας τις ιδέες τους και να μοιραστούμε όμορφες και δημιουργικές στιγμές.  Ήδη έχουμε ανανεώσει το ραντεβού για το Πάσχα, ώστε να τους βοηθήσουμε στην κατασκευή των λαμπάδων τους.

     Αυτή η τόσο ιδιαίτερη και μοναδική  επίσκεψη μας ευαισθητοποίησε όλους . Επίσης μας έδωσε  ένα πολύ καλό μάθημα: να χαιρόμαστε την κάθε μας στιγμή, να είμαστε πάντα ευδιάθετοι, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες της καθημερινότητας με ελπίδα και να μην σταματάμε ποτέ να χαμογελάμε.

    Αν πρέπει να απομονώσουμε μόνο μια από τις εμπειρίες  που αποκτήσαμε  από αυτήν τη σύντομη επίσκεψη, είναι ότι πρέπει να έχουμε ως παράδειγμα το χαμόγελο και τη διάθεση για ζωή αυτών των ατόμων και να μην τα  περιθωριοποιούμε ποτέ, γιατί δεν διαφέρουν σε τίποτα από εμάς! Τους ευχαριστούμε για τα μαθήματα ζωής που μας έδωσαν…