Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

"Κακοβελόνης ο Ισόθεος"

Γράφει η Ιωάννα Μυλωνά
Φωτογραφίες Θωμαή Ζιώγα



Την Παρασκευή 12/12 το τμήμα Γ2 παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση "Κουκής ή Κακοβελόνης ο Ισόθεος"  στην αίθουσα τέχνης,
στην οποία συμμετείχαν μαθητές διάφορων σχολείων της πόλης.

 Ο Κουκής, ο πρωταγωνιστής της παράστασης, είναι ένας «κακός» και αδιάφορος μαθητής, ο οποίος καταλήγει κληρονόμος μίας τεράστιας περιουσίας, προκαλώντας την οργή και τον θυμό των άριστων συμμαθητών του. Καλείται λοιπόν να αφήσει την ήρεμη ζωή του στο χωριό, την Αχλαδουρίτσα, με προορισμό την Αθήνα με σκοπό να ζήσει μια ζωή την οποία οι υπόλοιποι πολίτες θα επιθυμούσαν.

      

 Σε όλη αυτήν την παράξενη διαδρομή, ο Κουκής συναντάει  διάφορους χαρακτήρες, οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία του. Έχοντας την τύχη με το μέρος του καταφέρνει και δίνει μια λύση στο πρόβλημα του βασιλιά  κάτι που κανένας μέχρι τότε δεν είχε καταφέρει να κάνει. Ως ανταμοιβή παίρνει την μοναχοκόρη του βασιλιά, αλλά ακολουθούν ανατροπές...

   Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή του δικού μας σχολείου με τη συμμαθήτριά  μας Κωνσταντίνα Κύρινα , η οποία κατάφερε να μας κάνει όλους υπερήφανους. Η πρωτότυπη σκηνογραφία ήταν δημιουργία της καθηγήτριάς μας των καλλιτεχνικών Δημητριάδη Αναστασίας.
  Η θεατρική παράσταση είχε μεγάλη απήχηση, καθώς στο τέλος τα παιδιά που συμμετείχαν εισέπραξαν μεγάλο χειροκρότημα από τους συμμαθητές τους , αλλά και από τους καθηγητές τους . Η δουλειά των παιδιών ήταν πραγματικά αξιέπαινη λαμβάνοντας υπόψη πως είχαν μόνο 2,5 μήνες στη διάθεση τους για πρόβες.

   Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά αλλά και την καθηγήτρια τους,Γιάννα Γκουτζιαμάνη, για τα μηνύματα που μας πέρασαν και τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!  

Ρωτήσαμε τη συμμαθήτριά μας Κωνσταντίνα για την εμπειρία της και να τι μας απάντησε:
- Το θέατρο ήταν μια διαφορετική εμπειρία για μένα. Aπό την πρώτη μέρα κατάλαβα ότι είναι κάτι που με ελκύει και θα το αγαπήσω. Μέσα από το ρόλο του αυστηρού Γυμνασιάρχη και του Ρενέ Τζίφου,γνωστού παρουσιαστή σε καμπαρέ,  κατάλαβα ότι η ζωή θέλει αυστηρότητα αλλά και διασκέδαση μαζί. Σε  κάθε παράσταση μπορώ να πω πως δεν υπήρχε άγχος, νιώθαμε έτοιμοι να ανεβούμε στη σκηνή και να παίξουμε τους ρόλους μας με μεγάλη επιτυχία. Στην τελευταία παράσταση αισθάνθηκα περήφανη για εμένα και τους φίλους μου που κατορθώσαμε να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο και είμαι σίγουρη ότι, εάν μου δοθεί η ευκαιρία και για άλλη παράσταση στο μέλλον, θα συμμετάσχω με μεγάλη χαρά.