Τετάρτη 7 Μαΐου 2014



 ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

 Γράφει η Ζιώγα Θωμαή

  Η γιορτή της μητέρας είναι η πιο σημαντική μέρα για τη μητέρα αλλά και για τα παιδιά. Είναι η γιορτή που θυμίζει
στη μητέρα όλους τους κόπους και τις προσπάθειές της, ώστε να γίνει μαμά, της υπενθυμίζει πως κάποτε ένας οργανισμός μεγάλωνε μέσα της και την κάνει χαρούμενη, περήφανη και ευτυχισμένη.
   Δυστυχώς, στην ηλικία που βρισκόμαστε, τα παιδιά ξεχνούν τη γιορτή αυτή, άρα και την ευγνωμοσύνη τους προς τη γυναίκα που τους έφερε στον κόσμο. Υπάρχουν παιδιά που δε σέβονται τη μητέρα τους, της αντιμιλάνε, ακόμα και τη βρίζουν ξεχνώντας πως χωρίς αυτήν δε θα υπήρχαν.
  Υπάρχουν όμως  έφηβοι που κάθε χρόνο κάνουν δώρα στις μητέρες τους και τους δείχνουν την αγάπη τους προς αυτές και το ενδιαφέρον τους, όχι μόνο στη γιορτή τους αλλά και άλλες ημέρες.

  Προσωπικά, είχα μία εμπειρία και τυχαία άκουσα μια πολύ τρυφερή και συγκινητική συζήτηση μαμάς και κόρης, που έμοιαζε με σενάριο ταινίας, αλλά είναι πραγματική και ειλικρινά πιστεύω πως δεν πρόκειται να την ξεχάσω ποτέ.

Μία μέρα, ενώ είχα τελειώσει την προπόνησή μου και ήμουν στα αποδυτήρια, απέναντί μου ήταν ένα κοριτσάκι περίπου 4-5 ετών με τη μαμά του, η οποία ήταν με γυρισμένη πλάτη.
-Μαμά, πότε θα γεράσεις; , είπε το κοριτσάκι
-Πως σου ήρθε αυτό τώρα; , είπε η μαμά
-Τα άλλα τα κορίτσια στο σχολείο, οι μαμάδες τους είναι πιο νέες από εσένα.
-Όχι, κορίτσι μου, δε θα γεράσω.
-Δηλαδή δεν πρόκειται να με αφήσεις και να μεγαλώσεις άλλο, ε;
-Όχι, δε θα μεγαλώσω άλλο.
-Μου το υπόσχεσαι ότι δε θα γεράσεις ποτέ;
-Σου το υπόσχομαι.
Τότε η μαμά έντυσε το κοριτσάκι και, καθώς γύρισε να πάρει το μπουφάν της, την κοίταξα στο πρόσωπο και πράγματι ήταν αρκετά μεγάλη σε ηλικία.

Έτσι φαίνεται η αγάπη που έχει το παιδί με τη μητέρα του, που δεν θέλει να τη χάσει και ακόμα σε τόση μικρή ηλικία σκέφτηκε τέτοια πράματα. Ήθελα πραγματικά να μοιραστώ αυτήν την ιστορία μαζί σας, ώστε να δείξω πως τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τη μητέρα.