Δευτέρα 7 Απριλίου 2014



Τετραήμερη εκδρομή 
στο γραφικό Καρπενήσι 

Από Ιωάννα Μυλωνά


    Από την Πέμπτη, 13 Μαρτίου, έως την Κυριακή,16 του μηνός, πραγματοποιήθηκε η τετραήμερη εκδρομή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), στο καταπράσινο Καρπενήσι, που είχε ως σκοπό να πληροφορήσει τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές-συνοδούς τους για τις ιδιότητες και την χρήση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. 

    Ακούσαμε, διαβάσαμε, μα πάνω από όλα μάθαμε κάποια πράγματα για τα φυτά αυτά και έπειτα δουλέψαμε ομαδικά κάνοντας διάφορα πειράματα, για να καταλάβουμε καλύτερα τη χρήση αυτών των φυτών ! Μάθαμε πώς να κατασκευάζουμε το δικό μας σπιτικό σιρόπι κατά του βήχα και πώς να καταπολεμάμε διάφορες ασθένειες με τη χρήση αυτών των φυτών. 
    Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια αναζωογονητική βόλτα στο πανέμορφο δάσος, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να βρούμε και να αναγνωρίσουμε κάποια από τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Επιπλέον, μάθαμε να ενισχύουμε και τις υπόλοιπες αισθήσεις μας μπλοκάροντας την πιο διαδεδομένη, δηλαδή την όραση. Μάθαμε αρκετές ενδιαφέρουσες ιστοριούλες σχετικά με τα φυτά και είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε δίπλα στο ποτάμι, καθώς επίσης και να βάλουμε τα πόδια μας μέσα και να γίνουμε ένα με αυτό! Εξερευνήσαμε διάφορα δρομάκια και μάθαμε διάφορα κόλπα, όπως να σφυρίζουμε με ένα βελανίδι! 
Τέλος, επισκεφτήκαμε την Ιερή Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας, όπου είχαμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε! Αγοράσαμε εικόνες και κομποσκοίνια  ως αναμνηστικά. Αφού απολαύσαμε τη βόλτα μας στην πλατεία του Καρπενησίου, τελειώσαμε την επίσκεψη μας με την άφιξη στον τελευταίο μας προορισμό, που ήταν το μουσείο των Κορυσχάδων, όπου μάθαμε κάποια πράγματα για την εποχή του πολέμου και τους τότε πρωθυπουργούς.
    Αυτή η εκδρομή θα μας μείνει αξέχαστη, διότι είχε πολλά να μας προσφέρει και είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με τους καθηγητές μας, την κυρία Φούσκα, τον κύριο Παπαθανασίου και τον κύριο Σιδερόπουλο. Τους ευχαριστούμε που μας έδωσαν αυτήν την ευκαιρία για την εκδρομή και για το γεγονός ότι μας φέρθηκαν σαν γονείς μας και ήταν πρόθυμοι να μας βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαζόμασταν!